Ketuk Ketuk Ramadhan

Assalamualaikum…


Suci sekali di dalam bulan ramadhan yang penuh barakah ini. So far alhamdullilah puasanya dengan tenang. Amin.. Dan 3 hari yg lepas gue dgn teman teman Seoul Garden berjelajah nk buka sama di Chicken Champ miliki Nuradee Bros. Jumpe lah dgn Zeela, Fai & Cik Maimon di Bugis mrt..

Sementara Azan daa kedengaran, Si Kencang Nur Sha pon sampai. Juadah berbuka puasa, amat meriah sekali dengan kekecohan kita. Dan sepanjang bulan ramadhan ini, deret kandahar street ada juga bazaar ramadhan siap sedia. Apa lagi… Borong kuih utk nk buka. Badak berendam semua jalan tros.

So ingatkan lepas daa berbuka, mahu ke geylang utk jalan jalan. Sekali satu satu punya perot daa buat perangai.. Jadi terpaksa lah kita batalkan. So far alhamdullilah Pertemuan  antara kita adalah utk mendekatkan lagi silaturahmi. Utk sesiapa yg tak tahu, Ridhwan nk update sekali, Gue udah tinggalkan SG. Oleh kerana sebab sebab yg tertentu, aku nngak bilang doang dimana aku kerja sekarang. Buat masa yg terdekat nih, utk sesiapa yg risau pasal diriku.. Ridhwan still surviving. Dun worry bebeh. Gue kangen bangat lo dgn anak anak gue.. tetapi, insya’allah, aku nngak akan lupa mereka. Tadi turun geylang sekejap, ya allah mcm tkde apa apa je tahun ni.. Banyak banyak benda, gue lihat jual nya layang layang.. ( teringat Fai ) hahaha.. ketuk ketuk.. ramadhan…  k laa penat berbuals, insya’allah akan update bila tiba nya syawal nanti. As for now, nk make over sikit rumah ni. tahun ni mesti cun meletop ! K cao.. here’re the pics ~

Zingrillians ~

Miss you guys !!


Cookies & Cream

Advertisements

Cinta Fitri Season 6

Alhamdullilah, dgn ketibaan ramadan yg bakal tiba nanti dua minggu lagi, Sinetron yg digemari ramai pon kini kembali dengan tayangannya yg baru. maksud aku ialah sinetron Cinta Fitri produksi Md Entertainment.

 

Synopsis ~

After Mischa accidentally gets stabbed, Fitri takes her to the hospital in an ambulance. Farrel runs after Handoko but he manages to escape. Mischa is in a critical condition and Fitri waits for her at the hospital.

When Oma and Lia return home, they are unaware that Handoko is already there and has taken Raffi hostage. He is determined to finish them all. Lia, Oma and Bulik confront him. Fortunately, Lia is able to inform Farrel of this situation. Farrel along with the police have Handoko surrounded. He runs but Farrel chases him. Finally, Handoko admits to all that he has done just before falling down and he dies.

Meanwhile, Mischa’s condition improves. After gaining consciousness, instead of being thankful, she starts a new confrontation between Fitri and the Hutama family by trying to take Farrel away from the house and the family. They are all upset and Lia falls ill due to stress. In the middle of this intense situation because Mischa succeeds in over powering Farrel, Lia’s condition gets worse and she  passes away.

What will happen this time? With the pregnancy and with losing Lia, everything is disintegrating. Maya promises to marry Hartawan after getting a divorce but she starts to have feelings all over again for Bram. Kayla is very ill and begins to feel useless and Aldo is unable to help Farrel and Fitri because his daughter Aliza is critical and he can only help her if he divorces Mozza and marries Angel. Follow this all on Cinta Fitri Season 6!

Siaran Waktu Cinta Fitri pada pukul 2030 WIB hanya di SCTV.

Dan kini selepas nonton CF, Sini yg bakal hadir juga ialah Di Mana Melani

Ada Gunawan Sudrajat lo, pasti nonton (:

 

Selamat menjalani ibadah ramadan semua. =D

Cookies & Cream ~